
Topledertræf
Sæt kryds i kalenderen og vær med, når vi samler 200 direktører og ledere fra den almene boligsektor til årets Topledertræf.
Den 19. – 20. august 2025 samler vi igen den almene sektors direktører og ledere til årets Topledertræf.
I år sætter vi fokus på, hvilken rolle den almene sektor spiller i en verden i forandring – hvordan skaber vi robuste organisationer og meningsfulde løsninger i en tid præget af nye krav, reformer og globale udfordringer?
Forvent inspirerende oplæg og samtaler, skarpe analyser, stærke og konkrete cases fra eksperter, praktikere og stemmer, der udfordrer vores måde at tænke på. Og forvent gode samtaler og uformelle snakke med kollegaer fra hele landet.
Cecilie Beck styrer os igennem programmet.
Glæd dig til at dykke ned i de vigtige temaer:
- Velfærden i opbrud - den almene sektors rolle i velfærdsarbejdet
- Når krisen kradser – den almene sektors rolle i samfundsberedskabet
- Demokrati under pres – beboerdemokrati som en styrke
- Regeringens visioner for boligpolitikken
- Kampen om talenterne – employer branding i den almene sektor
Glæd dig også til at hente inspiration på en tur rundt i haven
Vi har i mange år brystet os af et stærkt velfærdssamfund. Men vi kan ikke tage det for givet, og vi mærker tydeligt i disse år, at vi ikke blot kan fortsætte, som vi plejer. Individer og organisationer må bidrage for at bevare et stærkt velfærdssamfund. Hvordan står det egentlig til, og hvordan kan den almene sektor bidrage? Vi zoomer ind på velfærdsopgaven som et fælles anliggende, hvor den almene sektor er en vigtig aktør.
- Professor i nationaløkonomi Nina Smith giver sin analyse af velfærdssamfundets tilstand.
Nina Smith
Nina Smith er en anerkendt professor i nationaløkonomi, der gennem tiden har været med til at foreslå nogle af de mest gennemgribende reformer af det danske velfærdssystem. I oktober 2020 satte Nina Smith sig i spidsen for regeringens Reformkommission, hvor hun bl.a. fremhævede værdien af de boligsociale indsatser. Hun sidder i dag i en række bestyrelser, bl.a. i den Sociale Investeringsfond. I marts udgav hun bogen Overskudskvinder om kvinders rolle i bevarelsen af velfærdsstaten.
Klimaforandringer, krig i Europa og geopolitiske spændinger stiller nye krav til vores fælles beredskab. I en tid med stigende usikkerhed er det ikke kun staten, der skal være forberedt – det skal hele samfundet. Hvad betyder det for den almene sektor? Hvordan kan boligorganisationer, kommuner og civilsamfund stå stærkere sammen, når krisen rammer? Vi stiller skarpt på samfundsrobusthed – indefra og nedefra.
- Lektor ved Institut for Strategi og Krigsstudier, Peter Viggo Jakobsen giver os sit bud på, hvordan det aktuelle geopolitiske pres, herunder USA’s kurs under præsident Trump, påvirker Danmarks beredskab og sammenhængskraft
- Bjarne Nigaard, sekretariatschef i Danske Beredskaber, Louise K. Jühne Paulsen, beredskabschef National afdeling i Røde Kors, direktør i Boliggården Pia Skov og Kenneth Lundager Muhs, borgmester i Nyborg Kommune og medlem af KL’s Klima- og Miljøudvalg deler deres perspektiver på hvordan boligorganisationer, staten, kommuner og civilsamfundsaktører sammen kan være med til at styrke robustheden i hverdagen og i krisesituationer.
Peter Viggo Jakobsen
Peter Viggo Jakobsen har en ph.d. i international politik og er lektor ved Institut for Strategi og Krigsstudier. Vi kender ham fra nyhedsdækningen af den forsvars- og sikkerhedspolitiske situation efter udbruddet af krigen i Ukraine og Donald Trumps indtrædelse som USA’s præsident. Han er en af Danmarks mest citerede forskere i medierne
Louise K. Jühne Paulsen
Louise K. Jühne Paulsen er beredskabschef i Røde Kors og tidligere sekretariatschef i Beredskabsforbundet. Via sit arbejde med beredskab har hun stor indsigt i fællesskabers betydning for, hvordan samfund klarer sig under og efter kriser.
Bjarne Nigaard
Bjarne Nigaard er sekretariatschef i Danske Beredskaber. Danske Beredskaber repræsenterer det kommunale beredskab, hovedsageligt brandvæsenet, og Bjarne Nigaard har bl.a. et skærpet blik for en tværgående beredskabsplanlægning i Danmark.
Pia Skov
Pia Skov er direktør i Boliggården i Helsingør. Hun har erfaring for at beredskab er godt have. Det havde Boliggården ikke da de i 2024 akut måtte evakuere en boligafdeling. Her trak hun til gengæld på erfaringer fra et par store brande, hun tidligere havde håndteret.
Kenneth Lundager Muhs
Kenneth Muhs (1972) er næstformand i KL’s Klima- og Miljøudvalg og har været Nyborg Kommunes borgmester siden 2014
Beboerdemokratiet er en hjørnesten i den almene sektor, og når det fungerer, bidrager det til den lokale sammenhængskraft, men det har også betydning for det nationale demokrati. Hvad vinder vi egentlig ved et velfungerende beboerdemokrati? Og hvordan understøtter vi som administration beboerdemokratiet bedst muligt? Vi sætter spot på gevinsterne ved beboerdemokratiet og værktøjerne til at styrke det?
- Lisbeth Knudsen, Strategidirektør i Altinget og Mandag Morgen deler sine mangeårige erfaringer med demokratisk arbejde og styrkelse af demokratiet.
- Johannes Nilsson, underdirektør i Tryghedsgruppen giver os et indblik i deres arbejde med at forstå og udvikle et velfungerende medlemsdemokrati i god balance til forretningen.
- Journalist og forfatter Kurt Strand giver nye perspektiver på den demokratiske samtale og den gode tone.
Lisbeth Knudsen
Lisbeth Knudsen er uddannet journalist, men har i størstedelen af sin karriere været leder af større medieorganisationer i Danmark og bestyrelsesformand i en række organisationer. I dag er hun Strategidirektør i Altinget og Mandag Morgen og sidder bl.a. i Veluxfondens bestyrelse. Over årene har hun beskæftiget sig indgående med demokratiet - både mediernes rolle i demokratiet, men også danskernes deltagelse i og tillid til demokratiet bl.a. i sin rolle som formand for Demokratikommissionen.
Johannes Nilsson
Johannes Nilsson, underdirektør i Tryghedsgruppen giver os et indblik i deres arbejde med at forstå og udvikle et velfungerende medlemsdemokrati i god balance til forretningen.
Kurt Strand
Kurt Strand er journalist med 45 års erfaring som reporter, producer og vært på en lang række TV- og radioprogrammer. Han har siden begyndelsen af 1990’erne undervist i journalistik, interview og fortælleteknik og er forfatter til en række bøger om journalistik og politik - senest Så tal dog ordentligt om den offentlige debats skrantende tilstand.
Sophie Hæstorp Andersen
Social og boligminister Sophie Hæstorp Andersen fremlægger regeringens visioner for boligpolitikken og seneste status på konkrete handlinger og tiltag.
I en tid med høj beskæftigelse og øget konkurrence om kvalificerede medarbejdere er det afgørende, at den almene sektor formår at brande sig som en attraktiv og meningsfuld arbejdsplads. Hvilke tendenser på fremtidens arbejdsmarked skal vi være opmærksomme på? Hvordan kan vi styrke fortællingen om det meningsfulde arbejdsliv i den almene sektor? Vi stiller skarpt på employer branding og tiltrækningen af de rigtige medarbejdere til en sektor, der løfter en stor samfundsopgave.
- Jacob Mittun, advisor og head of Copenhagen office i Voluntas giver os et indblik i, hvad employer branding er og deler nogle af de elementer, man med fordel kan tage fat i, hvis man skal lykkes med at tiltrække medarbejdere, men også fastholde eksisterende medarbejdere.
- Erhvervsforsker Sørens Schultz Hansen, nyuddanet bygningskonstruktør Oliver Iversen, advisor Jacob Mittun, og Preben Berg Lærche, administrationschef i Boligkontoret Fredericia gør os klogere på, hvad der skal til for at rekruttere de kommende generationer og samtidig sikre tilknytning til vores organisationer hos eksisterende medarbejdere.
Jacob Mittun
Jacob Mittun er advisor og head of Copenhagen office i Voluntas, der bl.a. beskæftiger sig med at gøre organisationer til gode, meningsfulde arbejdspladser for eksisterende og kommende medarbejdere. Jacob har over en længere årrække beskæftiget sig med, hvordan man kan arbejde med employer branding og lykkes med det på en autentisk måde.
Søren Schultz Hansen
Søren Schultz Hansen er forfatter, erhvervsforsker og ekstern lektor på CBS. De seneste 14 år har han gennemført studier blandt skoleelever, studerende, unge ansatte for at skabe indsigt i de unge som vælgere i demokratiet og som nye medarbejdere der skal rekrutteres, motiveres og ledes i vores virksomheder. Søren formidler løbende resultaterne af sine studier i artikler og kronikker i landsdækkende medier og arbejder bl.a. med projektet “Rekrutteringens HVEM HVAD HVOR” i samarbejde med Dansk Erhverv.
Oliver Iversen
Oliver Iversen har netop færdiggjort sin uddannelse som bygningskonstruktør. Han har en baggrund som sproglig student fra STX i Holstebro.
Preben Berg Lærche
Preben Berg Lærche er administrationschef i Boligkontoret Fredericia og har været ansat i Boligkontoret Fredericia siden 2007. Han har bl.a. ansvar for løn og HR-funktion.
Hent inspiration på en tur rundt i haven, hvor du vælger de tre korte indlæg, som kan give dig noget med hjem til dit daglige arbejde. Hør bl.a. om:
Sådan løfter vi velfærden i fællesskab
Sekretariats- og projektleder i Partnerskabet Fællesskabsby og DAB-Lejerbo, Mia Felbo-Kolding fortæller om initiativet Fællesskabsby, hvor frisøren, lægen, automekanikeren, fysioterapeuten, alle kommunale medarbejdere, uddannelsesinstitutioner, foreninger og ikke mindst byens boligområder på tværs af almen, andel og ejer, sammen skaber en nemmere vej for borgeren ind til byens fællesskaber.
Hør hvordan man lykkes med at etablere et tværsektorielt initiativ, der kan styrke lokale fællesskaber og øge den mentale og fysiske sundhed gennem deltagelse i fællesskaber.
Mia Felbo-Kolding er sekretariatsleder og projektleder i Partnerskabet Fællesskabsby under DAB-Lejerbo. Med 17 års erfaring i den almene boligsektor har Mia særlig ekspertise i beboerdemokrati og udvikling af boligområder med fokus på lokaldemokrati og styrken ved deltagelse i fællesskaber. I Partnerskabet Fællesskabsby er hun en central aktør i den tværsektorielle indsats, der fokuserer på at styrke samarbejdet på tværs af byer og boligområder på tværs af almen-, andel- og ejerformer.
Sæt seniorers boligforhold på dagsordenen
Analysechef Gunvor Christensen præsenterer de vigtigste resultater fra en omfattende undersøgelse, der kortlægger godt 16.000 seniorers overvejelser om bolig senere i livet.
Få inspiration til, hvordan den almene sektor kan skabe fremtidssikrede boliger og attraktive lokalsamfund til seniorer.
Hør om seniorers ønsker, barriererne for boligskifte, og konkrete tiltag for at sikre, at der er boliger, der matcher livet, når vi bliver ældre.
Gunvor Christensen er en erfaren analysechef i FOB med mange års viden om den almene boligsektor. Før sin ansættelse i FOB arbejdede hun som boligforsker hos VIVE, hvor hun blandt andet har stået for de landsdækkende evalueringer af boligsociale helhedsplaner. Senest har hun beskæftiget sig med seniorers boligvalg og -ønsker.
Flere dygtige hoveder til den almene sektor. Hvordan gør vi?
Anna Caroline Graae Munk og Hanan Chemlali Rosendal fra BL kommunikation fortæller om en ny indsats, der skal gøre den almene sektor endnu mere attraktiv som arbejdsplads. Hør, hvordan vi kan tiltrække flere dygtige medarbejdere, og hvordan du kan være med til at skabe en stærkere fortælling om vores sektor.
Anna Munk udvikler og vedligeholder BL’s digitale platforme og udvikler strategi og indhold, der styrker fortællingen om den almene sektor. Hun er uddannet cand.comm. i strategisk kommunikation og digitale medier ved Roskilde Universitet.
Hanan Chemlali Rosendal udvikler indhold, der understøtter BL og boligorganisationernes arbejde samt styrker fortællingen om den almene sektor. Hun er uddannet cand.mag. i journalistik fra Syddansk Universitet og har flere års erfaring fra bl.a. Christiansborg, Europa-Parlamentet og mediebranchen.
Se din boligafdeling med nye øjne
Hvordan gør man en boligafdeling mere attraktiv – uden nødvendigvis at bygge nyt eller starte et storstilet projekt? I en lynworkshop tager Mathilde Gram, Almenbo Aarhus og Camilla Louise Kristensen, AlmenNet os med på jagt efter de guldkorn, der allerede findes i jeres afdelinger, men som let overses i en travl hverdag. Med værktøjet 'Livsstilsboligtrekanten' sætter vi spot på det fysiske, sociale og kulturelle potentiale i det eksisterende.
Camilla Louise Kristensen er konsulent i AlmenNet og arbejder med alt fra kernefortællinger og podcast til projekter om livskvalitet og biodiversitet i almene boligområder. Hun er journalist og cand.soc. i By, bolig og bosætning – og har 10 års erfaring med kommunikation i ejendomsbranchen.
Mathilde Gram er kommerciel projektleder i Almenbo Aarhus. Med over 15 års erfaring fra ejendomsmæglerbranchen har hun spillet en central rolle i udviklingen af nye metoder, der vender tomgang til tilvalg – bl.a. gennem differentieret markedsføring, målgruppeanalyse og tydelig profilering af boligerne
Sådan kan vi styrke beboerdemokratiet
Bøvler du med beboerdemokratiet og savner redskaber til at styrke og udvikle det?
Tænketanken Demokratisk Erhverv har gennemtrawlet dansk og international forskning, alverdens valgdata og undersøgt 25 danske demokratiske virksomheders erhvervsdemokrati. Resultatet er en helt ny model, der kan bidrage til at styrke og udvikle det lokale demokrati. Hør mere om modellen og de elementer, som ideelt set tages i betragtning i udviklingsarbejdet.
Simon Egebæk Eliasson er chef for kommunikation og politik i Tænketanken Demokratisk Erhverv. Han har arbejdet i den politiske verden, NGO'er, fagbevægelsen og nu i Tænketanken Demokratisk Erhverv med udvikling, strategi og kommunikation. Simon er medudvikler af det nye redskab for demokratiske virksomheder og organisationer med fokus på implementering og udbredelse af redskabet.
Sammen kan vi styrke sundheden lokalt
Hør om sundhedspartnerskabet, som BL og KL har indgået - Fælles om lokal sundhed.
Hvilke erfaringer har vi, hvad er status og hvordan kan du være med?
Line Novél, seniorkonsulent i BL’s afdeling for Samarbejde og Udvikling og Kit Jørgensen, chefkonsulent på det boligpolitiske område i KL.
Line Novél er seniorkonsulent i BL i afdelingen for Samarbejde og Udvikling. Line er blandt andet ansvarlig for strategiske partnerskaber og udvikling inden for nære sundhedsindsatser og demokratiområdet.
Kit Jørgensen er chefkonsulent på det boligpolitiske område i KL’s kontor for Klima og Tværkommunalt samarbejde. Hendes hovedfokus er udsatte boligområder og det boligsociale felt, hjemløsereformen, boliger til ældre, det kommunale tilsyn og sundhed i almene boligområder.